La CUP vol que el govern faci canvis en les conselleries en cas que el sí guanyi el referèndum. La diputada Anna Gabriel ha demanat que el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, deixi l’executiu després de l’1-O perquè considera que Catalunya s’ha de situar en una ‘lògica de transició i rupturista’.

‘No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics però que no ho és per a un país de gent pobra’, ha dit en una entrevista a l’ACN. Així mateix, Gabriel ha criticat l’actitud ‘irada i criminalitzadora’ de Vila a les xarxes, després d’haver-se personat, l’executiu, en la causa judicial contra l’organització Arran per les accions en contra del model turístic.

Malgrat que Gabriel s’ha mostrat convençuda que tots els membres de l’actual govern estan decidits a fer tot allò que calgui pel referèndum, ha criticat que Vila ‘es vanti de defensar la marca Barcelona per a protegir els interessos turístics’. I ha lamentat que, en canvi, el conseller no s’hagi personat per l’actuació dels mossos al carrer Entença durant el desallotjament, aquesta setmana de quatre habitatges ocupats al número 51.

‘No encaminem de manera prou correcta les setmanes que vénen, perquè és la gent senzilla i treballadora, qui segurament ho passa pitjor, i qui pot identificar el referèndum com una oportunitat de canvi, no solament en relació amb l’estat sinó també amb les condicions de la vida de la gent’, ha argumentat. Per tot això, Gabriel ha demanat que el govern sigui ‘més sensible, atent i amatent’ a la realitat de la societat després de la ruptura.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]