La CUP ha presentat un escrit al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona en què es defineix com a ‘coautora i cooperadora necessària’ de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre, i per això demana de ser part investigada. Aquest jutjat ha començat a enviar requeriments a empreses i funcionaris, i també al Teatre Nacional de Catalunya, en relació amb l’organització del referèndum.

La CUP demana al titular del jutjat de ser present en la investigació com a actor polític, ja que això li permetria de tenir accés a l’expedient i poder demanar que es practiquin diligències. En l’escrit lliurat al jutjat, també hi ha una llista adjunta dels actes previstos fins al dia del referèndum.

D’aquesta manera, la CUP-CC diu que respon a l’estratègia de l’estat espanyol de pressionar tots els actors que tenen a veure amb el referèndum, i vol denunciar la manca d’independència dels jutjats i tribunals espanyols. Segons el diputat Benet Salellas, ‘l’actuació del jutjat 13 al Teatre Nacional de Catalunya demostra que el problema no és el govern del PP sinó l’aparell de l’estat, un estat antidemocràtic que és un estat autoritari de dret. Nosaltres hem de respondre sense por, de cara, amb la convicció i determinació política que aquest referèndum, el farem’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]