La CUP-Crida Constituent ha lliurat aquest dijous al matí a la Conselleria de Salut més de 10.000 signatures exigint la prohibició de l’activitat privada als centres sanitaris públics. La formació ha dit a les portes de CatSalut que l’avantprojecte de fórmules de gestió sanitària amb fons públics del conseller Antoni Comin és ‘una nova manera de mantenir els interessos privats vinculats a la sanitat pública’.

Davant d’aquest panorama, l’organització de l’esquerra anticapitalista i independentista considera que “l’única sortida” és un procés constituent que permeti construir un nou model de sistema sanitari públic. És per això que ha presentat la campanya ‘Viure vol dir tenir dret a la salut. Pren partit per una sanitat 100% púbica’. La diputada també ha considerat “imprescindible” iniciar el debat entre treballadors i usuaris de la sanitat pública per decidir-ne el futur i avançar cap a la “sobirania sanitària”.

El partit ha recordat que l’abril passat ja va denunciar que ‘sota grans titulars de desprivatització’ i foment de l’economia social, Comin està ‘possibilitant’ que els interessos privats ‘ampliïn el seu marge de benefici utilitzant les infraestructures públiques per fer negoci’. Reguant ha criticat la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya, aprovada el 1990, on ja s’establia el model mixt públic-privat del sistema sanitari català.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]