La consulta de Podem sobre el procés per a convergir amb els comuns ha fet figa. Només hi han participat 3.091 inscrits, una xifra que representa menys d’un 10% del total (54.000), segons que han explicat fonts del partit a Europa Press. El procés va començar dijous i es va acabar ahir.

Segons els estatuts de la formació, perquè la consulta sigui vàlida, cal que hi hagi una participació mínima del 10% dels inscrits. En cas de no complir-se aquest requisit, l’Assemblea i el Consell Ciutadà ‘només podran continuar endavant amb la decisió prèvia consulta al Consell Ciutadà d’àmbit immediatament superior’. Ara, doncs, s’ha arribat a una situació dubtosa, atès que el Consell Ciutadà Català és l’òrgan superior de Podem Catalunya.

No obstant això, la direcció de Podem podria fer una altra interpretació d’aquesta xifra de participació. Dependrà de si agafen el total de 54.000 inscrits o si prenen per referència el cens d’inscrits actius, que són uns 30.000. En aquest segon cas sí que es compliria el requisit del mínim del 10% de participació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]