La Conselleria de Sanitat estudia d’emprendre accions legals contra la família del malalt tractat amb ozonoteràpia

El departament d’Ana Barceló ha recorregut contra la resolució judicial que obliga l'hospital a permetre el tractament

VilaWeb
Redacció
20.08.2021 - 08:53
Actualització: 20.08.2021 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria de Sanitat estudia de presentar una querella contra la família del malalt greu de covid que rep tractament amb ozonoteràpia per resolució judicial. Segons un comunicat del departament, la família ha fet acusacions molt greus, tant en l’àmbit públic com en el judicial, contra l’equip de l’hospital de la Plana. Segons la nota, la família acusa l’hospital d’obstaculitzar la feina de l’equip extern que subministra l’ozó al malalt.

Defensa de la professionalitat dels sanitaris

La consellera Ana Barceló ha defensat la professionalitat dels equips de l’UCI de l’hospital de la Plana i ha lamentat que es vulga estendre el dubte sobre el seu comportament.

El gerent del departament de salut de la Plana ha demanat un informe a l’Agència Espanyola de Medicaments sobre l’eficàcia del tractament amb ozó en malalts amb covid. En el document es diu que no compleix amb la definició d’ús compassiu que faria autoritzable la sol·licitud que s’hauria de fer a l’agència. L’informe també afirma que no hi ha evidència de l’eficàcia de l’ozó en pacients crítics amb covid, i que hi ha incertesa sobre els pacients amb pneumònia greu amb covid. Remarca també que no hi ha assajos clínics en marxa que estalonen l’ús  d’aquest tractament.

Recurs contra la resolució

L’advocacia de la Generalitat ha presentat un recurs contra la resolució judicial que avala un tractament sobre el qual no hi ha cap evidència científica que siga beneficiós per a un malalt crític amb covid.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes