La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va participar ahir en l’acte de cloenda de la capitalitat de la sardana a Perpinyà. En el seu discurs va utilitzar el francès, a excepció d’una frase que sí que ha fet en català, fet que va provocar moltes queixes a la xarxa. La consellera s’ha referit a la polèmica i ha lamentat a través de Twitter que la intervenció fos interpretada com un ‘menysteniment’ de la defensa de la llengua catalana.

‘Com a consellera de Cultura que té encomanada la defensa i la promoció de la llengua pròpia de Catalunya, que és el català, he defensat i defensaré, a través de les polítiques del Govern, l’ús del català en tot el domini lingüístic i en tots els àmbits d’ús’, ha conclòs.

En la difusió que el departament de Cultura va fer de l’acte a través de Twitter, no es podia saber si Vilallonga havia intervingut en català o francès. Tanmateix, la xarxa es va fer ressò de la seva intervenció i molts usuaris van criticar l’actitud de la consellera per menystenir el català i per extensió, la Catalunya Nord.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb