Milers de persones s’han concentrat avui al Bilbao per reclamar el dret de decidir del País Basc. La plataforma Gure Esku Dago ha format un mosaic gegant amb un signe d’interrogació per mostrar que el País Basc està preparat per a decidir el seu futur polític. A més, ha aprofitat la mobilització per a solidaritzar-se amb el referèndum català.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha assistit a la mobilització, ha declarat que hi havia una solidaritat compartida entre el País Basc i Catalunya i que la llibertat era un anhel compartit per totes dues nacions. En el vídeo complet de l’acte es pot veure la seva intervenció completa (1:54:30).

Gure Esku Dago ha organitzat diverses onades de consultes populars aquests últims mesos perquè els ciutadans expressin quin futur polític volen per al País Basc. L’objectiu de la plataforma és arribar a fer un referèndum d’autodeterminació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]