Avui el món educatiu del país es mobilitza per exigir la paralització definitiva de la LOMCE, la reversió de les retallades, la suspensió de les revàlides, la reducció del nombre d’alumnes per grup i la participació de la comunitat educativa en l’Acord per l’Educació que els partits han començat a negociar al congrés espanyol, entre més reivindicacions. La protesta s’estendrà a tot l’estat espanyol.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) del Principat i la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic al País Valencià fan una crida a participar en la vaga. Totes dues entitats apleguen associacions de pares i mares, d’estudiants i sindicats. A les Illes, l’impulsor de la vaga és el Sindicat de Treballadores i Treballadors Intersindical de les Illes Balears (STEI).

Hi ha concentracions convocades a Barcelona, València, Palma, Alacant, Castelló, Girona, Lleida, Maó i Tarragona. A més, a les principals ciutats del País Valencià també hi haurà mobilitzacions durant la vesprada, convocades pel Sindicat de Treballadors i Treballadores d’Ensenyament del País Valencià (STEPV).

Serveis mínims
La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha fixat els serveis mínims per a garantir el servei a les escoles bressol, escoles d’educació especial i escoles d’infantil i primària en la jornada de vaga. Exigeix que cada centre garanteixi la presència d’un membre de l’equip directiu, a més d’un docent per cada tres grups a les escoles d’educació especial i un docent per cada quatre grups a les escoles d’infantil i primària. Les llars d’infants, igual que els serveis de menjador, hauran de comptar amb un terç del personal habitual per tal de garantir-ne la seguretat.

Al País Valencià, la Generalitat també ha fixat el mínim d’un membre de l’equip directiu per centre. A les escoles d’infantil i primària hi haurà d’haver un mestre per etapa, amb un mínim d’un per cada vuit grups. Als instituts, un professor per etapa amb un mínim d’un per cada deu grups. Als centres específics d’educació especial, un educador per cada cinc grups. I als centres d’ensenyament o educació amb internat es prestaran els serveis propis dels dies festius.

A les Illes Balears el govern ha decretat que hi hagi un mínim d’un membre de l’equip directiu per centre i un conserge per torn. Als centres d’educació infantil i als d’educació especial s’ha establert un educador per cada tres grups, i als de primària, un per cada quatre. Als instituts hi haurà un professor per cada quatre grups. I als centres on s’ensenya primària, secundària i formació professional, un docent per cada quatre grups.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.