La Complutense suspèn Monedero sis mesos de feina i sou

  • Per haver incomplert presumptament el règim d'incompatibilitats dels professors

VilaWeb
Europa Press
28.07.2016 - 13:12
Actualització: 29.07.2016 - 07:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha resolt suspendre al cofundador i ex-dirigent de Podem, Juan Carlos Monedero, durant sis mesos de feina i sou per haver incomplert presumptament el règim d’incompatibilitats al qual està subjecte com a professor d’aquest centre, ja que va fer una tasca d’assessoria a diversos països llatinoamericans, segons han informat a Europa Press fonts de la universitat i de la direcció del partit morat.

La resolució d’expedient disciplinari, que ha avançat el diari ‘El Mundo’, també disposa el començament el procediment per a la devolució del 10% dels ingressos obtinguts per a aquesta feina feta el 2013 a través de la seva empresa Caja de Resistencia Motiva 2, per la qual va cobrar uns 425.000 euros. Es tractaria d’uns 40.000 euros.

La Universitat Complutense de Madrid (UCM) va obrir el novembre del 2015 un expedient disciplinari contra el cofundador de Podem Juan Carlos Monedero per possible falta “molt greu” per, presumptament, incomplir les normes sobre incompatibilitats de la institució.

El novembre del 2015 es va acordar l’obertura d’aquest expedient d’acord davant de possible vulneració del Reglament de Règim Disciplinari dels Funcionaris de l’Administració de l’Estat.

Monedero va haver de presentar a Hisenda una declaració complementària per regularitzar els seus impostos pels ingressos que va percebre per assessorar Governs llatinoamericans, ja que els va facturar a través de la mateixa universitat.

L’obertura d’expedient versava sobre si Monedero havia contravingut allò disposat en els estatuts de la UCM (article 173 i 174) que estableixen que cal donar la necessària conformitat del departament, al costat de l’autorització del rector, i abonar a la institució un percentatge dels ingressos obtinguts per la persona a la qual se li concedeix la compatibilitat.

En l’etapa de l’ex-rector de la UCM, José Carrillo, es va obrir una informació reservada per dilucidar l’obertura de l’expedient a Monedero. Al seu moment, Carrillo va criticar les pressions que rebia per accelerar aquest procés i recalcava que solien tardar un mínim d’un any a resoldre l’esmentada informació reservada.

Ara, ha estat en l’etapa del nou rector de la Complutense, Carlos Andradas, quan s’ha procedit a la resolució de l’expedient al cofundador de Podem sobre la incompatibilitat de fer assessories sense permís de la institució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes