El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha anunciat que l’executiu comunitari proposarà d’eliminar el canvi d’hora, al·legant que ho ha reclamat una àmplia majoria dels ciutadans que han participat en una consulta pública.

Juncker ha explicat a la cadena alemanya ZDF que, encara que la consulta no sigui vinculant, cal atendre’n els resultats. Aquest proposta de la Comissió serà el començament d’un procés. Després de la proposta de la Comissió, el debat passa a les mans del Consell i, per tant, als estats membres.

A començament de juliol, l’executiu comunitari va anunciar que engegava una consulta sobre la continuïtat de l’actual horari d’estiu, en línia amb una resolució aprovada al febrer pel Parlament Europeu. Segons aquesta resolució, hi ha indicis que apunten a l’efecte perniciós d’aquest sistema horari, per bé que no n’hi ha proves concloents.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb