Un nombrós grup d’entitats juvenils de Mallorca porta a terme avui una marxa reivindicativa en favor del territori, que començarà a les sis de la tarda davant el Palma Aquarium. La cinquena edició d’aquesta iniciativa reivindicativa i lúdica se centra enguany en conflictes territorials que afecten la ciutat de Palma i emmarcats, tots, ‘en la manera d’obrar del sistema capitalista’: el segon cinturó, el centre comercial de la zona humida de les Fontanelles i l’ampliació del port del Molinar.

Amb la marxa, com es destaca en el manifest, es vol ‘denunciar la dilapidació del capital humà, biològic i natural de l’illa, del qual cap societat que es pugui considerar civilitzada pot permetre’s el luxe de prescindir’. ‘L’expansió de l’asfalt i del ciment, d’un model de societat consumista i abocada al servei de la recreació de les classes riques, condueix al fracàs’, s’hi afegeix.

La Marxa Jove pel Territori té el suport de Joves del GOB, Arran, Molinar Port Petit, Moviment Alcudienc, Col·lectiu Albaïna, l’Associació de Porreres, el Col·lectiu Independentista de Muntanya i l’Assemblea UIB.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb