Comença el procés perquè la sardana sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Casa de la Sardana ha obert aquest divendres a Barcelona per unificar les seus de les entitats nacionals, territorials i municipals per optimitzar recursos, potenciar les dinàmiques de les entitats i fomentar el treball en comú.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, i el tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Collboni han inaugurat el centre, situat al carrer Pou de la Figuera, ha informat en un comunicat la Confederació Sardanista de Catalunya.

L’espai, que ha estat durant anys la seu de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, ha estat reformat amb unes obres amb un pressupost de 70.000 euros, i compta amb una sala polivalent i una zona d’oficines.

A més, la Casa de la Sardana s’integra a la xarxa de Cases de la Festa de l’Ajuntament, espais de cultura popular i tradicional distribuïts per diversos barris, que acullen entitats d’àmbits diversos.

“Si volem ser un país inquiet i creatiu, hem de ser fidels a la tradició i a les arrels profundes”, ha defensat el conseller, després del que Collboni ha garantit que l’Ajuntament tenen el compromís de vetllar per la cultura popular.

La confederació ha anunciat oficialment que ha iniciat els tràmits per impulsar la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco, pel que preveu promoure una campanya de finançament popular.

A l’acte també han assistit l’exalcalde Xavier Trias; el responsable de la Direcció general de Cultura Popular, Lluís Puig; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, i el de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, Jesús Ventura, entre d’altres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]