Fotografia: Òmnium Cultural

Els ex-presidents del Parlament de Catalunya Núria de Gispert i Ernest Benach han presentat a l’Ateneu Barcelonès l’Associació de Foment de la Caixa de la Solidaritat, que no serà dirigida per l’ANC i Òmnium com fins ara, sinó per De Gispert, que en serà la presidenta, i Benach, que farà de vice-president. L’associació es constitueix, al marge de les entitats sobiranistes que la gestionaven fins ara, per fer front a les despeses jurídiques de totes les persones que haurien fet ‘accions cíviques no-violentes’ emmarcades en el procés cap a la independència. En el cas dels polítics, les defenses les continuaran pagant els partits, mentre que la caixa sufragarà les fiances i les multes.

Segons que ha explicat la direcció de la nova associació, ‘d’entrada’ només destinaran les quantitats recollides en favor dels afectats pel procés, posant d’exemple els membres dels CDR, tot i que es mostren oberts a ‘analitzar’ altres casos afectats per la repressió espanyol no relacionats, com els de Valtònyc o Pablo Hassel.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb