El presseguer floreix a principis de març amb una flor de color rosat. I en indrets on hi ha milers de presseguers, com ara la zona del Baix Segre, l’espectacle és una meravella. Conscients d’això a Aitona ja fa uns quants anys que organitzen una ruta per admirar aquesta explosió de color, que s’acaba a finals de mes. Pagesos i gent del poble fan de guies i expliquen tot el que cal saber sobre el cicle del presseguer i el patrimoni arquitectònic de la vila. La idea de desplaçar-se a veure la floració de la natura està molt arrelada en altres cultures com la japonesa, on cada primavera es fa una gran festa al voltant de la flor de cirerer.

En el cas d’Aitona, rere aquesta iniciativa hi ha Fruiturisme, un projecte que vol difondre la riquesa natural, cultural i patrimonial del món de la fruita dolça. Per això no només organitzen la ruta dels presseguers en flor a la primavera sinó que al llarg de l’any ofereixen tot d’activitats turístiques al voltant del principal conreu de la vila. Així al mes de juny es pot contemplar el naixement del fruit i al llarg de l’estiu participar en la recol·lecció i degustació de les diferents varietats que es conreen a la zona. A més també s’organitzen rutes fotogràfiques, rutes per fer corrents i una altra d’inspirada en El segon origen, el film que va dirigir Carles Porta inspirant-se en el llibre de Manuel de Perdolo Mecanoscrit de segon origen i que es va rodar a Aitona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]