Kilian Jornet abandona l’Ultra Trail del Montblanc per una picada d’abella

• El corredor ja ha guanyat tres vegades aquesta cursa de 171 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu

01.09.2018 - 11:16
Actualització: 01.09.2018 - 12:58

El corredor de muntanya Kilian Jornet ha hagut d’abandonar l’Ultra Trail del Montblanc a causa d’una reacció al·lèrgica a una picada d’abella al peu poc abans de començar aquesta cursa de 171 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu. Jornet, qui ja l’ha guanyada tres vegades, s’ha aturat a 84,8 quilòmetres de la meta.

Jornet ha explicat al Facebook què ha passat: ‘Tres hores abans de començar una abella em va picar al peu. En sóc al·lèrgic i el meu peu hi va començar a reaccionar. Arnaud, el fisioterapeuta, va fer venir el metge i vam cercar-hi una solució per a poder córrer. Vaig prendre alguns medicaments per a prevenir problemes més greus i hi vam fer fregues per a reduir la inflamació i el dolor per tal que pogués calçar-me i córrer. Va funcionar bé, però des de bon començament em vaig trobar malament a l’estómac i al pit, però podia córrer la cursa com m’imaginava. Tenia alguns problemes menors (vomitar allò que havia menjat i mal d’estómac, potser pel verí o per la medicina) que no em van afectar gaire fins a la pujada de Courmayeur, quan vaig sofrir una forta reacció al·lèrgica, dificultats per a respirar, nàusees i mal al pit.’

La cursa va començar ahir a les 21.00 i s’estima que calen unes vint hores per a acabar-la, de manera que les primeres arribades deuran arribar avui cap al vespre.