El jutjat cita com a investigats els organitzadors i responsables de muntatge del Medusa Festival

  • Segons unes quantes informacions, va haver-hi errors de muntatge en els ancoratges de determinades estructures auxiliars

VilaWeb
Europa Press
07.12.2022 - 20:37
Actualització: 07.12.2022 - 20:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sueca ha citat a declarar en qualitat d’investigat el representant legal de l’empresa organitzadora del festival Medusa Festival de Cullera, on l’agost en un incident de matinada va morir un jove de vint-i-dos anys i quaranta persones van haver de ser ateses. També han citat a declarar els responsables de les dues empreses implicades en la dotació i muntatge de les estructures del festival, a l’arquitecte responsable del projecte tècnic i a un responsable de l’empresa externa contractada per l’Ajuntament de Cullera per a la supervisió d’eixa infraestructura, segons que han confirmat fonts judicials.

El jutge va citar la passada setmana al pèrit que va realitzar l’informe sobre l’incident. Després de rebre l’informe pericial i donar trasllat del mateix a les parts, l’instructor va acordar citar-lo perquè ratificara el contingut.

D’acord amb l’informe tècnic sobre el recinte del Medusa, segons informacions publicades, va haver-hi errors de muntatge en els ancoratges de determinades estructures auxiliars; la documentació del projecte d’activitat era insuficient, ja que en ella no es descrivien totes aquelles estructures considerades auxiliars i per aquest motiu s’instal·laren sense supervisió dels tècnics responsables i hi havia instal·lacions que no estaven en el projecte inicial.

L’incident es va produir en el moment en què un esclafit càlid va impactar sobre el terreny on es feia terme el Medusa i va produir vents de fins a 100 km/h, a banda d’un ascens de les temperatures de fins als 10ºC i un descens abrupte de la humitat. Açò va provocar el despreniment d’algunes estructures de l’escenari i accessos al recinte, cosa que va causar la mort del jove i lesions a la resta. Trenta-dos ferits van ser traslladats a l’hospital, entre els quals un jove de dinou anys amb una fractura a la columna vertebral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes