Tamara Carrasco

L’Audiència de Barcelona ha acordat que el jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona es faci càrrec de la causa contra l’activista Tamara Carrasco. Fins ara, els titulars del jutjat i el de Gavà havien dit que no eren competents per a investigar els fets. Per culpa d’aquesta manca de voluntat d’afrontar el cas, Carrasco no ha pogut demanar l’aixecament de la mesura cautelar que li impedeix de sortir de Viladecans, imposada per l’Audiència espanyola ara fa més d’un any. Un dels primers passos que haurà de fer el magistrat és resoldre sobre el seu confinament.

Consulteu ací la resolució de l’Audiència de Barcelona:

La Guàrdia Civil va detenir Tamara Carrasco, integrant dels CDR, el 10 d’abril de 2018. La fiscalia l’acusava d’un delicte de terrorisme per haver orquestrat presumptament talls de carreteres i protestes. El jutge Diego de Egea va rebaixar l’acusació a desordres públics.

‘Aquell dia el tinc gravat amb foc’: Adrià Carrasco i Tamara Carrasco, un any d’exili i confinament 

El novembre passat, l’Audiència va deixar d’investigar Tamara Carrasco i també Adrià Carrasco, l’altre activista dels CDR que ara és exiliat a Bèlgica. A petició de la fiscalia, De Egea va enviar el cas als jutjats ordinaris, però ha passat mig any fins que no ha estat designat un titular per a la causa.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb