Els qui s’hagin llevat ben d’hora aquesta setmana hauran pogut veure al cel, mirant en direcció sud i sud-est, un bon espectacle, amb quatre planetes ben brillants flanquejant una lluna cada dia més minvant. Aquest cap de setmana, si l’oratge ho permet, també se’n pot gaudir. Aquest matí, a la part més baixa d’un horitzó net de núvols, s’han pogut distingir perfectament dos punts de llum ben brillants des d’unes hores abans de la sortida del sol; eren els planetes Saturn i Mercuri, ben junts i ben prop de l’horitzó. Una Lluna ben prima, una mica més amunt, al mig d’una línia imaginària que l’unia amb els planetes Júpiter i Mart, situats més amunt, a la constel·lació de la Balança.

Aquesta és la posició:

Aquests últims dies hi ha hagut alguns afeccionats a la fotografia i a l’astronomia que els han fotografiats:

Durant els últims dies d’aquest mes hi haurà una alineació dels planetes Júpiter, Mart i Saturn, que seran l’espectacle de les matinades, i l’estel Antares i l’ull rogenc de l’Escorpí faran encara més bonica aquesta geometria celeste.

Més informació: El cel del mes de gener del 2018 (bloc d’Enric Marco)

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]