La Junta Electoral Provincial de Madrid ha dit que no va comprovar l’empadronament de Toni Cantó abans d’avalar que es presentés a la llista del PP a les eleccions madrilenyes del 4 de maig, i diu que amb la direcció al document d’identitat n’hi havia prou. La llei orgànica del règim electoral general espanyola determina que el cens es considera tancat el primer dia del mes anterior a la convocatòria d’eleccions. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va convocar-les l’11 de març, de manera que el cens es considera tancat a partir del primer de febrer. Però Cantó no va dimitir del seu càrrec com a síndic de Ciutadans a les Corts Valencianes fins el 15 de març, un mes i mig més tard. Cantó mateix va explicar el 25 de març que s’havia empadronat a Madrid feia “tot just uns dies”, després de la seva dimissió, amb l’objectiu de buscar-hi feina com a actor.

Toni Cantó, el polític que no ha deixat mai d’actuar

La junta electoral ha argumentat que Cantó els va presentar una còpia del DNI en què constava que el seu domicili era a Madrid, i ha comunicat al PSOE, que havia recorregut contra la inclusió de Cantó a la llista del PP, que podrà recórrer davant del jutjat de contenciosos administratius. La llei electoral de la Comunitat de Madrid és ambigua en aquest sentit. Deixa clar que no permet el dret de vot de ningú que no hi estigui empadronat durant el període esmentat, però obre la porta que “els qui aspirin a ser proclamats candidats i no figurin a les llistes del cens electoral vigent […] podran ser-ho sempre que amb la sol·licitud acreditin de manera fefaent que reuneixen totes les condicions exigides per a ser-ho”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.