La junta de tractament dels Lledoners ha acordat l’aplicació de l’article 100.2 a Raül Romeva i Oriol Junqueras. Podran sortir tres dies la setmana durant sis hores per treballar, sempre entre setmana, segons que ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, del Departament de Justícia.

Mitjançant l’aplicació d’aquest article, ja han obtingut permisos altres presos polítics, com ara Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Alguns ho han fet per treballar, altres per fer voluntariat i altres per tenir cura de familiars d’edat avançada. Jordi Turull i Josep Rull encara no s’han acollit als permisos que preveu l’article 100.2 del reglament penitenciari.

Fins ara, la fiscalia ha recorregut contra l’aplicació del 100.2 als presos polítics, però és un article d’aplicació immediata. El jutge de vigilància penitenciària haurà de dir si ratifica la decisió o l’anul·la, i en tot cas, tant la defensa com la fiscalia podrien recórrer contra el veredicte de l’Audiència de Barcelona.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb