El judici contra quatre piuladors per haver publicat missatges crítics amb la Guàrdia Civil coincidint amb l’assassinat de dos agents del cos ha quedat vist per a sentència. Els quatre encausats de Mataró, Saragossa, Canàries i Olesa de Montserrat— han hagut d’anar fins a Terol per a fer el judici, ja que és aquí on van morir els agents del cos. Els piuladors han estat jutjats pels delictes d’odi, contra la integritat moral, contra les institucions de l’estat espanyol i d’injúries greus a un funcionari públic amb agreujant de discriminació.

Fonts acostades a un dels encausats, l’olesenc Felip Segura, han explicat que les preguntes de l’acusació han barrejat l’independentisme amb el piulet i han buscat la condemna per delicte d’odi per l’apel·lació d”estova-àvies’ que va fer al seu piulet. 

En la seva declaració, Segura ha defensat la llibertat d’expressió i ha criticat l’actuació del cos de la Guàrdia Civil, però no les víctimes de l’assassinat.

Dues de les acusades s’han acollit al dret de no declarar. Finalment, els acusats han refusat de fer servir el seu torn d’última paraula i el judici ha quedat vist per a sentència.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.