Juan Carlos I de Freedònia

  • Veure Juan Carlos parapetant-se com un conillet tremolós rere un títol més fals que un duro de plom posa en relleu fins a quin punt s'ha enfonsat ja la seua Espanya

VilaWeb

A hores d’ara, la majoria de vosaltres ja deveu estar al corrent que l’ex-rei i cap de la família i l’empresa regnant a Espanya, els Borbons, aquest cap de setmana anirà a Galícia. És el primer pas de l’intent de rehabilitar-lo davant l’opinió pública, dos anys després de la seua espectacular fugida a Abu Dhabi.

Veurem coses molt gruixudes en tot això, ja en podeu estar segurs. La barra del personatge, del seu fill i de la cort madrilenya sencera és proverbial i ells maldaran per fer veure que ací no ha passat res. Ara com ara, ja s’han engegat unes campanyes publicitàries demencials, amb tanques al carrer i tot. I els mitjans més proclius fa dies que no paren de publicar tot d’articles elogiant-lo. No descarteu alguna manifestació “espontània” de suport i aclamació els dies que passe al país atlàntic.

I si la maniobra reïx, que tot és possible, ja veureu com, de pressa de pressa, tot aquell teatret de l’allunyament pretesament dolgut del seu fill i totes aquelles històries lacrimògenes s’aniran esvaint i oblidant. El PSOE, evidentment, no farà res que puga alterar la sagrada pau monàrquica. Que ells, en definitiva, són el centre i els grans gestors de l’invent. I Podem protestarà, però continuarà enganxat a la butaca i, per tant, farà un lament cosmètic i prou. Una nota bucòlicament tricolor en el decorat.

Perquè la república espanyola no és en l’horitzó visible ni en l’imaginable tampoc. La catalana sí, però l’espanyola no. I al final, com que al cor del sistema hi ha el hòlding familiar Borbons SA, els excessos del pare no són sinó un tros del relat, matisable si convé. Que, al cap i a la fi, la caixa és comuna i el CIF de tota la família, el mateix. Els Borbons fa segles que amb una mà governen cerimonialment i amb l’altra negocien i fan doblers bruts. O hi ha ningú que puga pensar encara que els rius de diners els arriben pel que saben fer i no per qui són?

Entenguem-nos: ja s’ho faran. Vull dir ells, és clar. A mi me la bufa molt –si em permeteu el col·loquialisme jocós– la monarquia, el monarca, el pare del monarca i la família sencera. Perquè me la bufa Espanya, bàsicament. Espere, això sí, que la justícia britànica faça la feina que Espanya no farà mai. I espere, en tot cas, que Juan Carlos visca encara prou per a veure’s condemnat per un tribunal.

Ara, dit tot això i des de la nostra perspectiva, tampoc no voldria passar per alt, perquè és molt indicatiu del nivell de decrepitud de la cosa, l’episodi més grotesc d’aquesta comèdia. Que és això de veure JC parapetant-se com un conillet tremolós rere un títol més fals que un duro de plom. Rere un títol digne de l’èpica Freedònia que els germans Marx van popularitzar fa anys. Això que diuen que és “emèrit”. Perquè Juan Carlos no és cap emèrit de res, simplement és un ex-rei, però el fet que ell faça servir un títol fals i inexistent, que pretenga argumentar-lo oficialment davant els tribunals i que tanta gent li seguesca el joc acríticament, al final posa en relleu fins a quin punt s’ha enfonsat ja la seua Espanya.

I ara, parlant de coses importants: salut, Valtònyc! Molts d’anys i gràcies eternes. Tens pagat el sopar, i tot allò que tu vulgues, quan vingues per Bétera.

 

PS. L’editorial d’ahir (“Per què VilaWeb ha decidit de renunciar a la subvenció per projectes de la Generalitat?”) ha tingut un enorme ressò. He rebut molts correus, tants que no puc respondre’ls tan de pressa com voldria. Ho faré, però demane una mica de paciència. Gràcies als qui s’han fet subscriptors i anime els qui encara no ho sou a fer-vos-en en aquesta pàgina.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
JOSEP AMILCAR ALBERT
JOSEP AMILCAR ALBERT
17.05.2022  ·  22:03

El dia que feu el sopar a Bètera, aviseu. N’anirem uns quants… Segur!!

Ramon Ausió
Ramon Ausió
17.05.2022  ·  22:15

Els garrins a la cort son els amos, la cort fa pudor, però aquesta no trespassa fronteres si la direcció del vent no li porta, en això té molta sort espanya i els espanyols. Endins de l’estat la sentim, però n’hi ha que tenen l’habilitat d’ensumar-la com si fos peerfum, però la resta dels mortals que per destí estem castigats a olorar la veritat n’estem tips, però, ei!! no tant com per escampar la boira.

Josep Sivillà
Josep Sivillà
17.05.2022  ·  22:16

Una premsa lliure és una premsa que no necessita subvencions. Estic molt orgullós del dia que vaig decidir canviar la meva subscripció que tenia per agafar la del VilaWeb.

Josep Usó
Josep Usó
17.05.2022  ·  22:24

A veure si els tribunals britànics fan la seua feina. Ara m’ha vingut al cap aquell dictador sanguinari, Pinochet, que es feia passar per invàlid per a veure si es podia escapolir de ser jutjat. I que al final es va poder veure que només era un covard, Seria tot un espectacle, veure una reedició. I estic d’acord amb el senyor Albert. Quan feu el sopar a Bétera, aviseu. Com si el voleu fer a Vila-real.

joan rovira
joan rovira
17.05.2022  ·  22:31

Corprèn l’exili de Valtònyic a Bèlgica per tal de poder viure i gaudir de l’ésser humà en la quotidianitat amb semblants que fan, en convivència, el mateix. Mentre a la Península d’Espanya, per una imposició forana acceptada per súbdits agenollats, no és possible.

Tot plegat fa pensar en la nul·la evolució de tots aquests amb mentalitat de súbdit que fora del seu territori impedeixen als altres desenvolupar el seu propi procés de creixement personal i col·lectiu tal com fan a la resta del continent. Un malson que té els dies comptats.

Matilde Font
Matilde Font
17.05.2022  ·  23:14

Felicitats a Valtònyc!
Gràcies per la teua coherència i tenacitat. Ets un exemple per molts.
Respecte al “rei i Espanya” estic d’acord amb tot el que diu l’editorial, me la bufen!

Jaume Riu
Jaume Riu
17.05.2022  ·  23:34

EMÈRIT
L’emèrit inventat per no dir ex-rei, em fa pensar en aquell “generalisimo Franco que detenta la jefatura del estado”…
La paraula “detenta” que va introduir algú per no dir que ocupava el lloc per un cop d’estat militar amb bombardejos sobre la població civil.
Si mireu la definició del seu diccionari RAE, resulta que detentar és ocupar un càrrec de forma il·legítima.
Ah, però en la definició d’emèrit no hi trobareu cap (cap!…) atribut que s’adigui amb les qualitats d’aquest personatge. No és ni bisbe ni rector d’universitat.

Josep Jallé
Josep Jallé
17.05.2022  ·  23:46

Gràcies, benvolgut director, per aquests retrat / síntesi del bribonisme i de la seva claca, els entorns polítics i els mitjans habituals, els mateixos que ens van sempre a la guerra en contra nostre, la dels llibertaris republicans.
Per suposat que el, de nou, alliberat d’extradició – i dels muntatges per a encorralar-lo entre reixes -, Valtònyc, tindrà plat a taula quan derrapi per Cardedeu. Salut!.

Miquel Amorós
Miquel Amorós
18.05.2022  ·  00:04

És dolorosament divertit de veure, com embauquen i estafen amb mentides en aquest pobre poble espanyol.
Em fan pena. Tots els espanyols que es creuen aquest miserable blanqueig i també aquests que voten tota aquesta porqueria de classe política que permet que passin aquestes coses.
I també tota aquesta repugnant classe periodística tan servil. És clar que cal menjar, però quanta fel i quants gripaus s’han d’empassar per omplir el pap. Paga la pena?
Estic d’acord amb el Partal de l’ensorrament de l’Estaca. Però es que Siset pesa tant…

Pere-Andreu Ubach
Pere-Andreu Ubach
18.05.2022  ·  00:07

¡Valtònyc és LLIURE! …a Bèlgica
SPAIN is different

PAU BOLDU
PAU BOLDU
18.05.2022  ·  07:32

Els caprichos del vulgar poligamic juan carlitos ho paguem amb els nostres impostos. Treballem per pagar la Fiesta Nazional eterna del palangana e hijo, y la mama cuernos cadernalicios bende idos por la cope del omella

Andreu Oliver
Andreu Oliver
18.05.2022  ·  07:54

Enhorabona Valtònyc per la victòria. La tenacitat i la valentia teva són admirables
Subscric editorial, però el comentari homòfob de Rabha Hmmane el trob desafortunat i impropi que el desqüalifica.

Rosa Guallar
Rosa Guallar
18.05.2022  ·  07:57

ERC si que branda la pastanaga de la suposada “República Española”. Fa tant sols uns dies que la Laura Rosel, a Els Matins de Catalunya radio, va entrevistar a Pablo Iglesies relaxadament i extensa. I posteriorment, a la tertulia, hu havia el Tarda, recollunt-el guant ( i els calçotets cagats si hagués calgut). El Tardà va parlar de la possible, i per ell desitjada, República Española, impulsada, deia, per les esquerres españoles. Pastanaga que els permet guanyar-se bé la vida desoint molts dels seus votants. CatRadio a la deriva des de 22 de desembre de 2015, 155, trencament de la unitat estratègica, egemonia d’ERC en la política catala feta a España…

Jordi Torres
Jordi Torres
18.05.2022  ·  07:59

L’exrei lladre és el símbol d’Espanya, encarna el poder arbitrari, que fa el que vol i no passa comptes amb ningú. Per això faran el que calgui per protegir-lo, perquè mantenint l’ex-cap de l’estat impune estan validant el model de vida de les elits espanyoles, aquesta barreja putrefacta de poder econòmic i herència franquista.Si hi ha una cosa que els hi agrada més que robar i aprofitar-se dels altres, a la casta espanyola, és saber-se intocables. Per això no s’esmerçaran massa a tapar-li les vergonyes a l’exrei. La gràcia de la maniobra és fer una demostració de poder. El seu màxim triomf serà que, tot i que les barrabassades que ha fet siguin ja de domini públic, els espanyols entomin el seu retorn sense remugar. Faran alguns acudits a “El intermedio”, hi haurà uns quants tuits abrandats dels “independentistes catalans” i li dedicaran alguna “chirigota” als carnavals de Cadis de l’any que ve. I res més. Serà la prova que la ciutadania espanyola està ben domesticada i que poden continuar fent el que els hi plagui.

Víctor Torguet
Víctor Torguet
18.05.2022  ·  08:52

Un altra demostració de com de podrit està l’estat fallit d’espanya.
Un altre exemple cerimoniós del seu comportament mafiós i caciquil.
I els Catalans ho veiem, ho critiquem, ens escandalitzem i anem a treballar (per a ells). Els més combatius ho ignoren.
Si la pandèmia ja no és una limitació, ja estem pràcticament a l’estiu (dies llargs i plàcids), per què no ens dediquem a la protesta persistent, organitzada, coordinada, treballada, protegida (de la màfia), impactant i de gran abast a nivell d’objectiu i ressò (carrer, mitjans, xarxes socials,…)?
Doncs perquè els nostres organitzadors i coordinadors del procés han desertat. I la resta tenim por de la màfia.
És tant trist veure com espanya ens posa en safata el camí cap a la llibertat i com ho malbaratem… Així no anem enlloc.
No té cap sentit aquesta agònica derrota que ens estem auto-infringint.
Volem seguir sent un poble vençut i capcot per sempre més?

Pep Agulló
Pep Agulló
18.05.2022  ·  09:05

EL CLAN DELS BORBONS…

Potser a Espanya han aconseguit bastir un relat que s’han empassat els súbdits, com si fos una sèrie d’uns gags de ficció, plena d’anècdotes hilarants de la cort, però és un clan familiar corrupte, criminal, que és finança del tràfic d’armes i dels negocis bruts de tota mena… És el pal de paller d’aquest Estat neofranquista que ha fracassat en deportar Valtònyc.

Mentre el “rei de Freedònia” vindrà a fer regates a Galizia, Valtònyc no podrà entrar a PPCC perquè l’acusació d’enaltiment del terrorisme aquí no prescriu. Que diguin missa a Europa. El retorn de l’exrei sí que és enaltiment del terrorisme…. d’Estat.

PS. Les victòries s’han de celebrar. Salut Valtònyc!

Carles Matute
Carles Matute
18.05.2022  ·  10:21

“Entenguem-nos: ja s’ho faran. Vull dir ells, és clar. A mi me la bufa molt –si em permeteu el col·loquialisme jocós– la monarquia, el monarca, el pare del monarca i la família sencera. Perquè me la bufa Espanya, bàsicament. Espere, això sí, que la justícia britànica faça la feina que Espanya no farà mai. I espere, en tot cas, que Juan Carlos visca encara prou per a veure’s condemnat per un tribunal.”

Brutal, senzillament brutal, hi ho subscric al 100%. No es podia descriure millor tota aquesta carnavalada. Vicent, l’has clavada!

JESÚS ESTREMERA
JESÚS ESTREMERA
18.05.2022  ·  10:48

Jo, en canvi, abandon la subscripció d’un diari que menteix …als seus subscriptors: o no ens vau dir tot just encetat el 2021 que tendríem el Llibre d’Estil? I un any i mig després, o el compres o res!

Albert Miret
Albert Miret
18.05.2022  ·  11:49

En primer lloc, felicitat Valtònyc! En segon lloc, felicitat per l’editorial, Vicent. M’ha encantat que per una vegada perdis la teva postura de millor periodista i deixis que te la bufi tot allò que és espanyol com ens la bufa a tots. Comparteixo en què la garrinada borbònica s’està acabant dramàticament per mantenir la tradició (que no falti), i m’estranya molt que ni tu aclareixis el paper d’aquesta colla de garrins en el tema “Pegassus”. Jo crec que seguint en la profunditat filosòfica de l'”a por ellos”, en tenen tots els números, perquè “a por ellos” en realitat i a banda d’una trista xarnegada com els correspon, vol dir ni més ni menys que: elimineu a tots els catalans d’una puta vegada. Com deia l’escolanet rubalcoba: “utilitzant totes les armes”, per criminals que siguin.

Carles Serra
Carles Serra
18.05.2022  ·  13:12

Vicent, això és la realitat d’aquesta espaÑa i una majoria de la seva societat, FRANQUISTA I CORRUPTE.
Com ER apalanque’n aquesta espaÑa; el drama ja no és el judes de Junqueres O el gran botifler de Tarda i Rufián, el drama són els seus votants, sobretot els que no viuen del sistema i diuen que volen la independència; per cag… Vicent.
Lo mateix si cal comentar els franquistes de Podemos/Comuns; això en Pla ja fa molts anys que ho tenia clar, lo més semblant a la dreta espanyola és l’esquerra espanyola.
En fi Vicent, com dius, li que faci aquesta espaÑa me la rebufa

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
18.05.2022  ·  14:07

El Sr. X darrera del cas Pegasus, darrera la catalanofòbia, són els borbons.

Sempre he considerat aberrant que per ser “hijo de…” tinguis dret a ser rl cap d’estat d’un país, per això sóc antimonàrquic.

Però és que a més, en el cas dels actuals borbons, la “suposada legalitat” per a ser caps d’estat els ve d’un colpista, un dictador, que va fer fora el govern republicà per la força de les armes i l’ajut de l’església catòlica i tota la colla de cortesans madrilenys que volien mantenir els seus privilegis.

A més no cal donar masses voltes, a com és possible, tot i amb el sou de cap d’estat, que algú acumuli un patrimoni de 2.000 milions en 40 anys.
Amb negocis honestos no crec.
Per tant podem concloure que….

Anton Boqué
Anton Boqué
18.05.2022  ·  14:46

Repasseu la història dels Borbons sisplau.
Desde FELIP V MALALT BIPOLAR
El seu fill Carles el dèspota.
Passant pel cornut i lladre de Carles IV
El FELO De Ferran VII
Isabel II I LES CARLINADES
ALFONS XIII i el desastre D ANUAL

PER LA MOR DE DEU.. SOM MOLT RUCS EH!!!

Belén Solé
Belén Solé
18.05.2022  ·  15:21

Molt d’acord amb el Jordi Torres. Espanya està domesticada i ben narcotitzada amb la droga de la catalanofòbia. Perquè si no, això no es podria aguantar. Espero que des de fora els jutges europeus li donguin més d’un disgust al retornat. I a la cort sencera.

francesc aiguasenosa
francesc aiguasenosa
18.05.2022  ·  19:01

Aviseu amb temps, que uns quants catalans subscriptors, també volem anar a Bétera

Lluis Molist
Lluis Molist
18.05.2022  ·  20:11

Ets un Brivo ( com els cabrons que et pagan la barqueta ) un ronyos, un lladre, un pocavergonya, un fatxenda, un putero , perdoooooooooo campamentossssssssss……….etc etc.

Perdoneu pero amb personatges com aquest no paga la pena d’escriure res serios ni assenyat, i menys raonat.

Visca la Republica Catalana

Antoni Cuadrench
Antoni Cuadrench
18.05.2022  ·  21:06

Després d’un cop d’Estat sense conseqüències pels colpistes. 40 anys de dictadura. Transcisió feta mida amb el maquillatge que els calia per perpetuar el mateix stablishment amb un passaport de país democràtic, hem arribat al punt per normalitzar-ho tot. Fins hi tot “el defensor del pueblo” avui justificava l’espionatge. Calen eleccions i partits? Grotesc, no? Els mil·lions que ens estalviaríem!

Tere Andreu
Tere Andreu
18.05.2022  ·  22:02

Enhorabona Vilaweb us desitjo molta sort en el futur i milions de subscriptors, ànims i endavant.

Antoni Amorós
Antoni Amorós
18.05.2022  ·  23:25

Ara que se li ha vist el gra infectat de pus que te al cul, ya es pot pujar els pantalons, treures el cinturó i educar al seu fill Felipet el formós. El gra es d’algun religiós de la secta de les sectes que li ha ficat una xinxeta enverinada al sentar-se. La re-ligió (de tornar a lligar) sempre fa trampa. Per la Llibertat dels Països Catalans ¡¡¡ //*//

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any