Josep Viana Crespo fou la persona escollida, en l’Assemblea General celebrada el 10 de març de 2015, per succeir Antoni Carné en la presidència de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català. Prèviament, Viana havia demostrat el seu compromís amb l’associacionisme cultural com a fundador i president de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i vicepresident primer de la Federació Catalana de Societats Musical.

Com a secretari de l’ENS, al qual ha viscut involucrat des del seu naixement (2005), Viana va treballar molt intensament amb Antoni Carné. Actualment, vetlla per l’èxit de les iniciatives impulsades per les 28 federacions que constitueixen l’ENS. Una de les línies estratègiques que s’ha marcat la seva presidència és l’estudi i propagació del Patrimoni Cultural Immaterial Català. En aquesta entrevista, Viana destaca la importància de la creació dels Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català. Si són un èxit de convocatòria, reflexiona, l’associacionisme cultural en sortirà molt reforçat.

Vàreu treballar colze a colze amb l’Antoni Carné.
Efectivament. En primer lloc, treballar amb ell era aprendre constantment. Tenia intuïció, imaginació i competència, tres valors molt importants en tota activitat i especialment en la cultural. Al mateix temps, era ferm en les seves opinions, a voltes massa ferm. No vull dir que no era receptiu a altres criteris, però sí que tenia molta tenacitat en els seus plantejaments. També hi ha un aspecte positiu en tot això. Per exemple, no amagava les idees, les defensava i les compartia amb tots. L’Antoni era una persona singular, un gran activista i dinamitzador cultural que va fer molt bona feina per a la cultura popular del país.

Llegiu l’article sent fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]