El lliurament dels premis del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha reconegut la trajectòria del dibuixant Josep Maria Martín Saurí. Les votacions dels professionals han atorgat el Gran Premi del Saló a l’artista barceloní que ha publicat arreu d’Europa i als Estats Units. D’altra banda, Jaime Martín ha estat guardonat amb el premi a Millor Obra d’Autor Espanyol per ‘Jamás tendré 20 años’. Gabriel Hernández Walta i Tom King han rebut el premi a Millor Obra Estrangera per ‘La Visión’. Paranoidland s’ha endut el premi a Millor Fanzine. I Javi Rey ha estat distingit amb el premi a Millor Autor Revelació.

Pel què fa al premi per votació popular a la Millor Obra publicada el 2016, l’obra guanyadora és ‘Fantasy West’, de Carlos Díaz Correia i Jacobo Márquez, un còmic que els seus autors han aconseguit autoeditar gràcies a un crowdfunding.

La trajectòria de Josep Maria Martín Sauri
Josep Maria Martín Saurí va néixer a Barcelona el 1949. La seva trajectòria va agafar embranzida a partir del 1973, quan va dibuixar una historieta de vuit pàgines per a la revista Pulgarcito, de l’Editorial Bruguera. A partir del 1975 va començar a treballar amb editorials estrangeres, dibuixant primer històries romàntiques i més endavant de terror. Durant els anys 80 va col·laborar amb la revista Interviú i va il·lustrar per a Bruguera les biografies d’Alexandre el Gran i Shakespeare. En aquesta dècada també va conduir l’activitat professional cap als dibuixos animats, sense deixar de publicar tant a Espanya com a Europa i els Estats Units.

A partir del 1994 va començar a col·laborar amb Enrique Sánchez Abulí, publicant La mariposa y la llama, amb ACME a Itàlia i amb RBA a Espanya. Ambdós van seguir treballant plegats per a editorials italianes i franceses. A finals de la dècada dels noranta va començar a treballar més amb productores de cinema i televisió, també en spots publicitaris i en dibuixos animats. El 2007 l’editorial Norma va reeditar un dels seus àlbums emblemàtics, La Odisea, amb guió de Francisco Pérez Navarro.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb