El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha nomenat avui el doctor en Medicina i catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Josep-Eladi Baños nou rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

L’elecció s’ha fet efectiva després que el Claustre validés la candidatura de Josep-Eladi Baños amb un suport d’un 79,4%. En la sessió, que ha tingut lloc aquesta tarda, els patrons han votat per unanimitat la proposta que va presentar la comissió de selecció en l’executiva del Patronat després de rebre tretze candidatures i se’n seleccionessin, inicialment, tres.

‘Aquesta elecció suposa l’inici d’una nova etapa per continuar situant la UVic-UCC com a referent territorial’, ha assegurat la presidenta de la FUB i alcaldessa de Vic, Anna Erra, en una roda de premsa després de la reunió.

En la seva primera intervenció, el nou rector ha explicat que la seva feina passa per ‘situar la UVic-UCC com un referent nacional i internacional sobre com ensenyar al segle XXI’.

A més, el catedràtic ha revelat que va optar a la plaça de rector perquè ‘és un repte interessant que ha de permetre tirar endavant projectes que en les universitats públiques no es poden fer fàcilment’.

Baños assumirà el càrrec per als propers quatre anys a partir del pròxim 7 de gener, després que el rector en funcions, Joan Masnou, dirigís acadèmicament la institució després de la renúncia al lloc per motius personals d’Oriol Amat el juny passat.

En aquesta sessió plenària s’han nomenat també dos patrons nous: Jordi Masquef, que substituirà l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i Oriol Camps, que substituirà l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que està inhabilitada durant sis mesos.

D’una altra banda, s’ha renovat Núria Simó com a representant del personal docent i investigador (PDI) del Patronat de la FUB a proposta del Claustre de la UVic-UCC del passat 24 d’octubre.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb