‘M’adhereixo a tot el que va dir la meva filla ahir’. Així ha començat la seva declaració l’ex-director administratiu del Palau de la Música Jordi Montull, en la quarta sessió del judici del Cas Palau a l’Audiència de Barcelona. Gemma Montull va assegurar ahir que l’entitat va pagar factures de CDC amb diners aportats per la constructora Ferrovial a la Fundació del Palau com un suposat patrocini cultural.

Ha explicat que les comissions que presumptament Ferrovial pagava a CDC per adjudicar obra pública ‘primer era d’un 3% i després del 4% perquè Convergència volia més diners’. Ha declarat que no sap si algun altre dirigent de la formació coneixia les irregularitats, ja que ell només coneixia a l’ex-tresorer Daniel Osácar.

Montull ha dit: ‘La meva filla no tenia cap capacitat per resoldre res. No tenia poder. L’únic que manava era Millet. Tots els contractes els signava Millet. Era qui manava absolutament al Palau, fins al punt que era el president i gerent del Consorci’. Ha afegit que Fèlix Millet tenia rebia el nom de ‘bomber’ perquè solucionava els problemes que hi pogués haver.

Ha admès ser la mà dreta de Millet, haver cobrat comissions en efectiu a través de xecs i haver pagat viatges amb diners del Palau. Sobre les obres a la casa de la seva filla pagades amb diners del Palau, Montull ha dit que va ser responsabilitat seva, perquè li va dir que ‘li regalava’. Ha negat saber el parador de nou milions d’euros desapareguts de l’espoli de la institució.

Ha assenyalat a l’ex-tresorer de CDC Daniel Osácar: ‘Venia, jo tenia els diners a punt en un sobre, ell els comptava, l’agafava i marxava’. Posteriorment, Osácar ha dit davant del tribunal que mai va cobrar en efectiu i que la seva relació amb el Palau de la Música es devia estrictament als convenis que la institució tenia amb la Fundació Trias Fargas. També ha explicat que tenia contacte amb l’ex-tresorer de CDC Carles Torrent: ‘No sé si era tresorer, jo li deia el noi dels encàrrecs’.

Més informació

En directe, la declaració dels acusats pel cas Palau

L’ex-tresorer de CDC Daniel Osácar nega les acusacions de Millet: ‘Tot això és fals’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]