Jordi Fernández fa història: és el primer català que dirigeix un equip de la NBA

• És el tècnic assistent dels Sacramento Kings, però ha hagut de dirigir l'equip per l'expulsió de l'entrenador principal, Mike Brown

Jordi Fernández ha estat ruixat pels jugadors quan ha entrat al vestidor. Fotografia: Sacramento Kings
15.12.2022 - 09:47
Actualització: 15.12.2022 - 12:11

El l’entrenador badaloní Jordi Fernández s’ha convertit aquesta matinada en el primer català que ha dirigit un equip de la NBA en un partit de bàsquet oficial. Fernández és tècnic assistent dels Sacramento Kings, però ha hagut de fer un pas endavant i fer-se càrrec de l’equip perquè el primer entrenador, Mike Brown, ha estat expulsat per haver protestat una decisió arbitral durant un partit contra els Toronto Raptors. A partir d’aquí Fernández ha hagut de dirigir el partit quan quedaven nou minuts per a la fi del tercer quart i els Kings perdien de 69-64.

Sota la seva batuta, l’equip ha aconseguit capgirar el marcador i ha guanyat el partit per un resultat molt ajustat: 123-124. El tècnic català ha estat felicitat pels jugadors de l’equip, que l’han ruixat i aplaudit quan ha entrat al vestidor.

A la història de la NBA hi ha hagut jugadors catalans de la talla dels germans Pau i Marc Gasol o Ricky Rubio, però mai fins ara hi havia hagut cap entrenador. El pas endavant d’avui ha estat circumstancial i provocat per l’expulsió de l’àrbitre principal, però ha estat una oportunitat que Fernández ha sabut aprofitar i un pas més en la seva carrera a la lliga de les estrelles del bàsquet.