Nou lliurament de l’Especial Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català, que se celebraran el proper 21 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Amb aquesta sèrie, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol homenatjar la figura d’Antoni Carné, president-fundador de l’entitat, i reflexionar sobre el moment actual del teixit cultural de base

La societat catalana, organitzada més enllà de les institucions, ha creat bona part de les estructures culturals i socials que Catalunya gaudeix com a país. I Jordi Busquet, director general de Previsora General, es mostra convençut que pot seguir transitant aquest camí basat en la cooperació i l’organització democràtica.  Mutualitats i associacions han millorat, sobre aquests valors, les condicions vitals de la ciutadania. Les primeres creant un sistema de protecció mútua, les segones facilitant l’accés a la cultura, segueixen sent agents claus pel progrés de la societat catalana.

Com esteu vivint, des de la Previsora General, l’auge de l’associacionisme cultural que estem experimentant els darrers anys?

Els darrers anys la societat catalana ha experimentat moments importants i de canvis profunds,  on l’associacionisme ha pres protagonisme i s’ha transformat en un referent Per nosaltres, com a mutualitat catalana que vol impulsar i difondre els valors i principis del mutualisme, basats en la solidaritat i organització democràtica, és molt important el creixement que l’associacionisme cultural està experimentant en els darrers anys.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]