Joan Tardà, diputat d’ERC al congrés espanyol, ha denunciat que han prohibit al personal de Correus que aquesta setmana treballi a la tarda. Justament, aquests dies són clau per al repartiment de la documentació necessària a l’hora de fer el vot per correu. En un piulet, Tardà també destaca que és una prohibició que no s’havia fet mai.

Aquesta denúncia s’afegeix a una avaria en el sistema informàtic de les oficines de Correus, que avui durant unes quantes hores ha impedit que es pogués votar per correu. Aquesta fallada s’ha produït a tot l’estat espanyol, segons que ha informat una operadora de l’empresa, i no ha permès d’oferir cap servei de tramesa urgent ni de paqueteria. L’avaria ja s’ha solucionat i ha durat tres hores, des de les nou fins a les dotze, aproximadament.

Un lector de VilaWeb s’ha posat en contacte amb la nostra redacció per donar l’avís. Ha explicat que de bon matí havia anat a l’oficina de Correus de l’avinguda de Madrid, a Barcelona, per poder votar, però que no havia pogut fer-ho. Li han demanat que truqués més tard per saber si havien pogut resoldre l’avaria. Cal recordar que els residents a Catalunya poden votar per correu fins el 24 de setembre i fins el 25 de setembre als municipis on el 24 sigui festiu, com és el cas de Barcelona.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, encapçalat per Meritxell Borràs, ha demanat explicacions a Correus per saber el detall de l’avaria. Els han informat que no era pas la primera vegada que passava i que a migdia ja s’havia resolt el problema.

Un cúmul de retards i incidents
Aquest incident s’afegeix al retard amb què es van enviar les paperetes als electors residents a Catalunya i a l’estranger que ho van sol·licitar. L’Oficina del Cens Electoral no va començar la tramesa fins el dia 10, tot i que ja hauria pogut fer-ho el dia 7. Aquesta retard fou conseqüència del recurs presentat per Guanyem al Tribunal Constitucional espanyol.

Més tard, la Generalitat va demanar a la junta electoral espanyola (JEC) d’ampliar el termini de què disposaven els catalans residents a l’estranger per poder votar, arran del retard en l’enviament de paperetes. Amb tot, la junta electoral ho va desestimar.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb