Tot i que finalment no hi podran anar colles de diables perquè Torí té una llei molt restrictiva amb el foc, del 7 al 9 d’agost una trentena de grups de cultura popular de tot el país participaran en l’Aplec Internacional que l’Associació per la Difusió del Folklore organitza a la capital del Piemont. Joan Gómez, president de l’entitat, ens explica que serà un cap de setmana ple de música tradicional, concerts i molts espectacles de carrer per tal que els torinesos entenguin la manera de fer festa dels catalans. La principal novetat d’enguany és que l’acte inaugural es farà a cobert, en un dels teatres més importants de Torí, i també hi haurà espai per a recordar les figures de Joan Amades i Enric Morera, de qui enguany es commemoren els aniversaris.

Per què heu escollit la ciutat de Torí?

Sempre ens movem a través de casals catalans o d’associacions locals de folklore interessats a fer un intercanvi cultural. En aquest cas va ser un grup de catalans residents a Torí que es va posar en contacte amb nosaltres perquè els feia molta il·lusió de veure una mostra de cultura popular catalana a la seva ciutat d’acollida.

Enguany hi participen trenta grups de tots els àmbits menys de foc. Com és?

Inicialment viatjàvem a Torí trenta-una agrupacions però les dues colles de diables que havien de venir, la Malèfica del Coll i el grup de Foc de Nou Barris, han caigut a última hora perquè la ciutat de Torí té una llei molt restrictiva amb el foc. Ho és tant que no ens permeten ni fer rom cremat per acompanyar la cantada d’havaneres!

Seguir llegint

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb