Joan Gaspart i Paco Roig entren en la llista de grans morosos de la Hisenda espanyola

  • L'empresa Playbadalona SA continua essent el principal deutor amb l'Agència Tributària de Catalunya, amb gairebé 9,3 milions d'euros pendents

VilaWeb
Europa Press / Redacció
28.06.2024 - 13:44
Actualització: 30.06.2024 - 23:29

L’ex-president del Barça Joan Gaspart i l’ex-president del València Paco Roig –per mitjà de la societat Roig Grupo Corporativo– han entrat a la llista de grans morosos del Ministeri d’Hisenda espanyol, amb deutes d’un milió i 9,5 milions d’euros, respectivament.

Així es mostra a l’onzena llista de grans deutors amb la Hisenda espanyola, publicada aquest matí, que recull tots aquells deutors que, al tancament del 2023, devien més de 600.000 euros.

Playbadalona SA continua encapçalant la llista de grans deutors amb l’ATC

Paral·lelament, avui també s’ha sabut la llista de grans deutors de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) al tancament del 2023, en què una cinquantena de contribuents acumulen un deute de 83,8 milions d’euros. Al capdavant de la llista de deutors, hi continua l’empresa Playbadalona SA, antiga propietària d’un bingo a Badalona, amb gairebé 9,3 milions d’euros pendents. Tal com l’any passat, la següent societat que acumula més deutes amb l’administració catalana és REC Madral Companyia d’Aigües SA, de Maçanet de la Selva, amb més de 7,9 milions d’euros. Entre els particulars, destaca Montserrat Unanue Navarro, que un any més continua apareixent al llistat amb 3,2 milions; i les germanes Ballbé Anglada, amb més de 2 milions.

La llista inclou els deutors fins el darrer dia del 2023, i no pas les actuacions posteriors. La xifra de gent i la quantitat a pagar ha augmentat lleugerament respecte del 2022, que es va tancar amb 41 deutors que sumaven un import total de 83,8 milions d’euros.

A més, entre les societats del rànquing també hi continuen figurant Riera de Cabanyes Companyia d’Aigües, amb 7,4 milions d’euros; Moramar SA, amb un deute de 3,3 milions; Recreativos Caballero SL, amb 2,4 milions d’euros; Agref SA, amb més de 2 milions; i Ibupe Rehabilitació SA, amb 1,7 milions.

Entre les persones físiques també hi apareix Victor Juan Fontfreda, amb 2,4 milions d’euros; Miquel dels Sants Anglada Puigcerver, amb més d’1,6 milions; Joaquin Gil, amb 1,5 milions; Natividad Casanovas Solanes, amb gairebé 1,4 milions; i Maria Carmen Oliva Amoros, amb 1,2 milions d’euros.

La llista fa referència als deutes i sancions tributàries que es refereixen a tributs propis o cedits gestionats per l’Agència Tributària de Catalunya, la Hisenda catalana. Bàsicament, tenen a veure amb els imposts de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, successions i donacions, la taxa sobre el joc i liquidacions procedents de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en relació amb el cànon de l’aigua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor