Joan Abellà serà el nou representant de la Federació Llull al patronat de la Fundació puntCAT. Ho han acordat les tres entitats que en formen part: Òmnium Cultural, Acció Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià. Abellà substituirà al patronat Lluís Rullan, actual vice-president i tresorer de la Fundació puntCAT, que ha renunciat al càrrec. Abellà és la persona més ben situada per a esdevenir el nou president de puntCAT ja que hi ha un ampli consens entre els patrons per votar el representant de la Federació Llull. Però en una conversa amb VilaWeb ell només ha volgut confirmar que acceptarà el càrrec de representar la Federació.

Si es confirma, Abellà, l’actual director de la Casa Vicens i antic gerent del MACBA, substituirà Ricard Huguet que ha renunciat després d’una etapa convulsa al capdavant de la fundació. Aquests darrers anys, la fundació s’ha encarat més cap al negoci que no pas cap als objectius fundacionals de l’entitat, que són la promoció del domini .cat i l’ús del català a la xarxa.

La Fundació puntCAT va començar a treballar l’any 1995 en l’ús i difusió del català a internet. L’any 2005 va aconseguir l’aprovació del domini .cat, que es va obrir a tothom l’any següent. La fundació va rebre el suport de noranta-vuit entitats de tots els Països Catalans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]