Diuen que les xifres tendeixen a ser fredes, però també poden rebel·lar realitats molt intenses i potents. Quan dos nombres, 27 i 2156, ens reflecteixen els anys d’emissió i les edicions d’un programa radiofònic de cultura popular, no hi ha fredor possible. Aquest és el cas del Fes ta Festa, recentment reconeguts amb el Premi Mutualitats i Cooperatives de l’Associacionisme Cultural Català. Ens hem desplaçat al seu estudi per parlar amb Jesús Ventura, director del programa, i així conèixer millor l’essència d’un projecte que ha sabut enamorar milers d’oients durant gairebé tres dècades. 

Com recordeu aquell moment que us dieu a vosaltres mateixos: m’agrada la cultura popular, i a més, vull fer un programa per difondre-la.
El meu pare era sardanista fins a la medul·la. És lògic, doncs, que jo a casa sempre hi respirés sardanes. Ell també es dedicava a la difusió: escrivia articles i feia programes radiofònics. Juntament amb altres persones, va fundar el Grup d’Informadors Sardanistes a l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, una entitat que ara mateix tinc l’honor de presidir. Aquest grup fou molt important perquè moltes persones, inclòs jo mateix, s’interessin més seriosament en la tasca comunicativa.

Llegiu l’entrevista sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]