La Policia d’Itàlia ha obert una investigació contra almenys quinze bombers voluntaris per provocar presumptament incendis de manera intencionada per obtenir bonificacions, segons han indicat les forces de seguretat en un comunicat.

Un grup de bombers de la regió italiana de Sicília estan sent investigats per possible frau en relació amb una sèrie d’incendis que van tenir lloc el 2013.

Les forces de seguretat han indicat que els voluntaris, que encara no han estat identificats, haurien provocat els incendis esperant a què algú truqués per denunciar-los. D’altres vegades, haurien demanat a familiars o amics que fessin una trucada als serveis d’emergència per registrar focs inexistents.

La investigació va ser oberta després que les autoritats s’adonessin del significatiu augment de trucades quan els voluntaris estaven treballant. La Policia ha informat que els bombers provocaven els incendis perquè el seu servei fos sol·licitat i així poder-lo cobrar amb posterioritat.

El sud d’Itàlia, especialment Sicília, ha estat un focus comú d’incendis a causa de la sequedat de la zona i l’escassetat de precipitacions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]