ROMA, 15 (EUROPA PRESS)

Un total de 68 persones han estat detingudes en una operació contra la infiltració de la ‘Ndrangheta, la màfia calabresa, en les organitzacions d’ajuda a immigrants del sud d’Itàlia per desviar fons públics. En l’operació han participat fins a 500 policies.

L’operació s’ha centrat al centre d’acolliment d’Isola di Capo Rizzuto, una regió situada just en el taló de la bota del mapa d’Itàlia, i entre els detinguts està el director de la Germanor de la Misericòrdia, Leonardo Sacco, que gestiona el centre d’acolliment.

Les detencions han començat aquest dilluns de matinada contra individus implicats en la concessió i gestió de contractes públics pel manteniment d’uns 1.500 immigrants, informa la Fiscalia italiana, segons recull la premsa transalpina. Els mafiosos haurien aconseguit accés a uns 100 milions d’euros destinats al finançament del centre, dels quals 30 haurien estat desviats a la ‘Ndrangheta.

Entre els arrestats també està Edoardo Scordio, rector d’Isola di Capo Rizzuto i fundador de l’organització caritativa Misericòrdia segons recull el diari ‘Il Corriere della Sera’.

L’organització tenia també presencia a l’illa de Lampedusa, principal port d’arribada dels immigrants que creuen el Mediterrani des d’Àfrica, i va aconseguir contractes per 4 milions d’euros, inclosos fons de la UE destinats a refugiats.

Els detinguts seran acusats dels delictes d’associació per delinquir de tipus mafiós, extorsió, possessió il·legal d’armes, registre fals de béns, malversació de fons de l’Estat, estafa agreujada frau en documents públics i diversos delictes fiscals més.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]