El govern d’Israel pressiona els Estats Units perquè acceptin la independència de la regió autònoma kurda de l’Irac. Així ho ha explicat el Jerusalem Post en un article en què es diu que el primer ministre Benjamin Netanyahu va comunicar a una comissió de trenta-tres congressistes republicans nord-americans que estava completament a favor de la creació de l’estat kurd independent i que els kurds eren ‘persones valentes i pro-occidentals’ que compartien valors.

D’altra banda, alguns funcionaris kurds van visitar Jerusalem i van demanar que els donessin suport en la independència, de la mateixa manera que ho van demanar a Washington.

El Kurdistan ha organitzat un referèndum d’independència el dia 25 de setembre. Tot i que els Estats Units i la Unió Europea li han demanat que el referèndum no es faci, el govern autònom kurd no ha accedit pas a aquesta petició.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]