Forces iraquianes, al seu pas pel sud de Mossul

Uns 8.000 civils han fugit de l’oest de Mossul des que van començar el 19 de febrer les operacions militars per desallotjar els milicians de l’autoanomenat Estat Islàmic d’aquesta zona de la ciutat més important del nord de l’Iraq, segons ha informat l’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de Nacions Unides (OCHA), en el seu últim informe de situació.

Els 8.000 civils que han deixat la zona occidental de Mossul i la perifèria s’han dirigit majoritàriament a localitats situades al sud de la ciutat. Segons l’OCHA, la majoria dels desplaçats arriben exhausts i deshidratats. Les Nacions Unides han lliurat kits d’emergència d’aliments i aigua a unes 8.800 persones que estan en campaments i en llocs d’emergència, així com ajuda als nous desplaçats.

L’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de Nacions Unides ha dit que la xifra de civils ferits en l’ofensiva en l’oest de Mossul és ‘alta’, amb més de 75 persones rebent tractament per lesions en diversos punts d’estabilització propers al front.

Des del 17 d’octubre fins al 22 de febrer, més de 1.776 civils han estat enviats als principals hospitals d’Erbil, al Kurdistan iraquià, per rebre tractament per traumatisme. A més, entre el 8 de gener i 22 de febrer, l’hospital quirúrgic de Bartalà ha atès 618 civils per traumatismes.

Les Nacions Unides han avisat també que hi ha importants problemes d’escassetat d’aigua potable en l’est de Mossul. ‘Els civils en molts barris del sud i l’oest de la zona occidental de Mossul no tenen accés a la xarxa pública i poden estar accedint a aigua potable no tractada. El restabliment de la xarxa de subministrament d’aigua és una prioritat clau’, ha assenyalat l’OCHA.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]