El president de l’Iran, Hassan Rouhani, ha incorporat tres dones al seu Govern després que la llista de ministres presentada dimecres davant el Parlament estigués formada únicament per homes, tot i que en campanya el mandatari va advocar públicament per defensar els drets de les dones.

Rouhani ha promulgat tres decrets en els quals nomena com a vicepresidenta per a Dones i Família Masumé Ebtekar, fins ara al càrrec de Medi Ambient. La responsable d’aquesta vicepresidència durant el primer mandat, Shahindojt Molaverdi, passarà a ser assessora en matèria de Drets Civils. La tercera dona incorporada per Rohani al seu equip és Laaya Joneidi, una professora a la Universitat de Teheran que exercirà de vicepresidenta per a Assumptes Legals, segons la cadena estatal Press TV.

Rohani va lliurar el dimarts al Parlament una llista amb els noms de 17 candidats a ocupar carteres ministerials, tots ells homes. El monopoli masculí ha generat les crítiques ciutadanes, especialment en xarxes socials, on han circulat imatges manipulades i textos contra el futur Govern.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]