MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

Les autoritats iranianes han decidit prohibir l’ús de drons –avions no tripulats– a l’espai aeri de Teheran per “preocupacions de seguretat, socials i psicològiques”, segons ha informat el general Alireza Rabiee, un alt càrrec de la Guàrdia Revolucionària, a l’agència de notícies Tasnim.

La base militar de Saralà, que s’encarrega de vetllar per la seguretat a Teheran i de la qual Rabiee n’és comandant, ha prohibit l’ús de drons, sota amenaça de confiscació, perquè “poden volar sobre zones sensibles i gravar vídeos susceptibles de ser usats per l’enemic”.

El general ha explicat que, a partir d’ara, solament donaran permís per usar drons a Teheran a grups, no individus. Com a exemple, ha citat grups d’esportistes i culturals.

El desembre passat, les forces iranians van derrocar un drone que es trobava sobre el districte centre de Teheran per entrar a l’espai aeri de la capital persa sense autorització. Es tracta de l’incident més greu registrat fins avui amb aquest tipus d’aparells.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]