MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

El president de l’Iran, Hasán Rohani, compareixerà com a candidat en les eleccions presidencials del proper mes de maig a l’Iran, segons ha anunciat aquest diumenge el seu assessor Hossein Ali Amiri a l’agència oficial de notícies iraniana IRNA.

Rohani, de vessant reformista — un moderat, segons l’espectre polític iranià — es va alçar amb el triomf a les eleccions de 2013 i ha decidit presentar-se als comicis d’aquest any, animat per l’històric acord nuclear signat amb la comunitat internacional, que va culminar en l’aixecament de les sancions sobre la república islàmica.

El dirigent iranià havia flirtejat en els últims mesos amb la idea de tornar a presentar-se als comicis encara que de moment no ha realitzat cap anunci oficial.

No obstant això, el dirigent iranià ha pronunciat aquest diumenge — al mateix temps que ho anunciava el seu ajudant — on ha elogiat el valor del reformisme a la república islàmica contra l’austeritat que proposen els defensors de les interpretacions més extremes de l’Islam.

“Cal deixar que la gent es diverteixi, ara que s’aproxima l’any nou (iranià)”, ha declarat Rohani, qui va assegurar no comprendre, “per què el riure està prohibit sota l’Islam”.

Rohani, a més, va defensar en el seu discurs la necessitat d'”usar capital estranger” per fomentar l’economia i va defensar els recents acords comercials aconseguits amb companyies internacionals, com a Boeing, davant les crítiques contra aquestes relacions, que suposadament traeixen els principis aïllacionistes de la Revolució Islàmica.

“Nosaltres som ferms en aquests principis. No fem concessions en el que als nostres principis es refereixen. Però hem de parlar amb el món i cooperar amb ell”, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]