batlle Molins

Un jutjat de Sant Feliu de Llobregat ha citat com investigat a principis de juny el director de l’Oficina del president de la Generalitat, Quim Torra, Joan Ramon Casals (PDECat), acusat de desobediència per haver cedit locals per l’1-O quan era batlle de Molins de Rei (Baix Llobregat), han informat a Europa Press fonts judicials. Ho ha fet després d’admetre a tràmit la querella que la Fiscalia de Barcelona va presentar el març davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Sant Feliu de Llobregat contra Casals en haver considerat que va cedir locals per l’1-O ‘desatenent deliberadament i conscientment el requeriment’ del Tribunal Constitucional espanyol.

Torra ha volgut expressar el seu suport a Casals.

Segons la Fiscalia, Casals va permetre que l’1-O s’obrissin com a centres de votació en aquesta localitat els locals de titularitat municipal Ceip L’Alzina i Ceip L’Estel, el Centre Cívic Pont de la Cadena i l’Ambulatori Vell, malgrat que el TC havia suspès la votació. Prèviament, la Delegació del Govern de Catalunya li havia notificat la providència del Constitucional del 7 de setembre en el qual suspenia la celebració de l’1-O. Així i tot, Casals va dictar un decret municipal manifestant el seu suport a la citada consulta i va manifestar que facilitaria locals.

Querella al batlle de Collbató

En paral·lel, un jutge de Martorell ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia contra el batlle de Collbató (Baix Llobregat), Miquel Solà (ERC), i li investiga per presumpta desobediència per cedir un local per a la votació. En el cas de Solà, la querella es va presentar al Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Martorell (Baix Llobregat), sobre la base de les diligències d’investigació iniciades per ordre de la Fiscalia General de l’Estat de 13 de setembre del 2017.

La Fiscalia de Barcelona acusa el batlle de Collbató de permetre la votació en el local de titularitat municipal Escola Graduada Mixta La Salut ‘tot i conèixer sobradament’ que l’1-O havia estat suspès pel TC.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb