Fotografia: @nadiabaltimore

Centenars de persones han envaït el camp de futbol americà durant la mitja part del partit entre els equips de Harvard i Yale per a reclamar que les universitats reverteixin les inversions en combustibles fòssils i en deute de Puerto Rico. Segons que explica The Harvard Crimson, una dotzena de persones van saltar al camp durant la mitja part i van provocar que gran part del públic se sumés a la protesta al crit de ‘desinvertiu’. L’acció ha estat reivindicada per les organitzacions Fossil Free Yale i Divest Harvard.

La protesta s’ha allargat vora mitja hora, fet que ha endarrerit l’inici de la segona part del matx. La policia ha detingut alguns dels activistes, que es negaven a abandonar el camp, acusats de desordres públics. Un cop desallotjat el camp, els càntics han continuat fora de l’estadi davant d’una de les entrades. Els pre-candidats demòcrates a la presidència dels EUA Bernie Sanders i Elizabeth Warren han publicat missatges de suport als universitaris que han fet l’acció:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb