Agents de la Guàrdia Civil han escorcollat avui l’empresa de missatgeria Unipost a l’Hospitalet de Llobregat per ordre del jutjat d’instrucció número tretze de Barcelona, que dirigeix part de la investigació contra el referèndum. A les set de la tarda, han alliberat el director general de l’empresa, Pablo Raventós, a l’espera que el jutge decideixi si el crida o no a declarar.

Els agents cerquen informació relacionada amb les despeses per l’enviament de les targetes censal del referèndum. La Guàrdia Civil també s’ha presentat a la seu social de l’empresa, situada al carrer de Mallorca de Barcelona, i en un domicili particular, on ha detingut Reventós.

L’operació ha estat filtrada per la mateixa Guàrdia Civil a diversos mitjans, entre els quals El Mundo, que ha estat el primer a arribar a la seu de l’empresa de missatgeria. Ací en podeu veure una imatge.

Unipost ja va ser al punt de mira de la policia espanyola els dies previs a l’1-O. En una oficina de Terrassa hi van segrestar més de 45.000 notificacions censals preparades per a ser enviades als membres de les meses electorals. Els agents també van entrar a les oficines de Manresa, Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’empresa també va col·laborar amb l’enviament de material electoral durant la consulta del 9-N.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, és el mateix que va ordenar els registres del Departament d’Economia i Hisenda, el passat 20 de setembre, i que es va allargar durant hores. Actualment, el magistrat es troba ingressat a l’hospital Clínic per una molèstia intestinal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]