Infermeres de Catalunya fa una crida a la vaga indefinida

  • El col·lectiu se sent menystingut i reclama millores laborals i econòmiques

VilaWeb
ACN
01.12.2023 - 19:13
Actualització: 02.12.2023 - 13:39
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

El sindicat Infermeres de Catalunya ha convocat una vaga indefinida a partir del 12 de desembre arran de la situació que viu el personal del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT). En un comunicat, denuncia el menyspreu cap a la professió “reflectit” al tercer Conveni Col·lectiu dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut, un text que es va signar al gener, i al preacord del tercer Acord de Condicions de Treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) signat el 22 de novembre.

A parer del sindicat, aquest menyspreu és especialment evident en el cas de les llevadores, obligades a tenir l’especialitat per exercir, però “maltractades” en condicions laborals i retribució econòmica. L’entitat defensa que el cos d’infermeria integra persones amb formació que d’ençà de fa una dècada assumeixen noves competències i responsabilitats. “Lamentablement, el reconeixement social, laboral i econòmic no ha patit cap mena d’evolució positiva”, afegeix el text.

“Les infermeres hem assumit els sacrificis personals necessaris i hem entomat les noves responsabilitats amb professionalitat, eficiència i la voluntat de cuidar des d’una visió integral de la persona. Per tot això, ens sentim maltractades pel Departament de Salut. Aquest menyspreu es tradueix en un augment del deteriorament de la salut mental i físic, absentisme laboral o inclús abandonament de la professió”, subratlla el comunicat. Davant d’aquest escenari, Infermeres de Catalunya reclama una reestructuració profunda del sistema de salut català, que a parer de l’entitat és ineficaç i es troba sobrepassant tots els límits, fins al punt de posar en perill els professionals i els ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any