El congrés espanyol, amb els vots del PP i Ciutadans, ha vetat la tramitació parlamentària d’una iniciativa legislativa del parlament balear que pretenia facilitar el transport aeri entre les Illes. La proposta havia estat aprovada per àmplia majoria al Parlament de les Illes. D’aquesta manera, doncs, el govern espanyol menysté la voluntat majoritària de la cambra balear i bloca una iniciativa que milloraria la vida dels ciutadans.

La iniciativa en qüestió fou aprovada al Parlament de les Illes i va arribar al congrés espanyol l’any passat. La finalitat era de facilitar el transport i la comunicació entre les Illes, amb mesures com ara una ‘tarifa plana’ en el transport aeri.

El govern de les Illes ha demanat de reunir-se urgentment amb el ministre de Foment espanyol, Íñigo de la Serna, per a exigir explicacions. El govern espanyol ha justificat el vet dient que perjudicava el pressupost. Però això no ha satisfet el govern balear, que diu que s’adreçarà a Brussel·les per poder aprovar la ‘tarifa plana’ aèria.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]