El secretari general de Podem i líder d’Unides Podem al congrés, Pablo Iglesias, ha criticat les ‘excuses’ que el PSOE ha posat per no afrontar amb ells la negociació del proper govern espanyol i ha avisat el candidat socialista a president, Pedro Sánchez, que no els proposin ‘ser un mer decorat’ a l’executiu perquè no ho acceptaran. Iglesias s’ha referit a la iniciativa de Sánchez de modificar la constitució per evitar repeticions electorals en cas que no s’aconsegueixi desencallar una investidura: ha dit que ‘va en contra de l’esperit’ de la carta magna i que revela que ‘no volia formar govern amb Podem i que ho fa perquè no té més remei’. ‘Dissimuli una mica’, li ha demanat.

Respectin els nostres 3,7 milions de votants‘, ha reclamat també Iglesias, que ha recordat al secretari general del PSOE que està necessitat dels vots d’esquerres com els d’Unides Podem. Per això li ha retret que esgrimís les diferències programàtiques, primer, i la negativa a incorporar-lo a ell al govern espanyo, després, per justificar un no-acord entre ambdues forces. No obstant això, després del pas d’Iglesias renunciant a una cartera ministerial, el dirigent lila ha assegurat que els socialistes ‘s’han quedat sense cap excusa’.

Ha insistit que les eleccions no només les va guanyar el PSOE, a qui ha reconegut que els van doblar en resultats, sinó el bloc d’esquerres, per la qual cosa ha interpretat que els ciutadans volen una entesa amb Unides Podem. ‘Quan els espanyols volen un govern de partit únic li donen la majoria absoluta però, si els ciutadans voten diferents forces, el que estan dient és que volen que ens posem d’acord’, ha esgrimit.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.