El nombre de víctimes mortals a causa del brot de còlera registrat al Iemen ha augmentat a 209, segons ha informat Unicef. En un comunicat breu a Twitter, l’organisme ha detallat s’han detectat 17.200 suposats. Xifres que són ‘un augment alarmant’.

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) anunciar dilluns que els morts per còlera eren 180, una xifra superior als 115 morts que reconeixia el Ministeri de Sanitat del govern dels insurgents houthis.

Davant la crisi, les autoritats houthis, que controlen la capital, Sanà, han declarat l’estat d’emergència sanitària i han sol·licitat ajuda internacional per evitar el desastre.

Només unes poques instal·lacions mèdiques segueixen funcionant al Iemen després de més de dos anys de conflicte que ha deixat uns 10.000 morts i dues terceres parts de la població sense accés a aigua potable, segons les Nacions Unides.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]