Identitat digital Consell per la República

El Consell per la República ha llançat la Identitat Digital Republicana, amb la qual els membres del Consell podran exercir els seus drets en els processos participatius de la institució, identificar-se i aconseguir beneficis socials.

Vegeu a continuació com funciona i per a què serveix:

 

Què podem fer amb la Identitat Digital Republicana del Consell per la República?

La Identitat Digital Republicana del Consell per la República és una estructura d’estat més que identifica els qui en siguin membres com a ciutadans de la institució republicana.

Gràcies a la Identitat Digital Republicana es podrà participar en les votacions del Consell i crear comunitat, cohesió social i consciència de col·lectivitat al voltant del Consell per la República, tot creant espais de sobirania i d’apoderament del ciutadà.

A més, permetrà de fer gestions i tràmits que l’estat espanyol no controlarà o, fins i tot, desconeixerà gràcies al xifratge de les comunicacions digitals.

És important de destacar que la Identitat Digital Republicana és un document en clau de Països Catalans, i no se circumscriu a les fronteres administratives que marquen els estats espanyol i francès.

L’app del Consell per la República: guia de com funciona i què s’hi pot fer

Usos de la Identitat Digital més enllà del Consell per la República

A més de servir per a tota mena de tràmits del Consell per la República, la Identitat Digital Republicana va més enllà de la institució republicana. Segons que exposen fonts del Consell, l’equip de govern treballa per ampliar el llistat d’entitats, empreses, ONG, plataformes, sindicats, fundacions i associacions que faran servir la Identitat Digital i la integraran als seus sistemes, permetent als ciutadans d’identificar-s’hi amb la mateixa validesa que amb els documents dels estats espanyol o francès.

Des de l’any passat, VilaWeb mateix reconeix el document del Consell per la República per a relacionar-se amb els subscriptors.

Serveix per a fer tràmits a l’administració pública?

No, de moment no es podrà fer servir per fer tràmits i gestions amb la Generalitat de Catalunya, que continua essent una administració autonòmica i sota el marc legal espanyol.

El Consell per la República es reivindica i es mostra disposat a negociar canvis amb els partits independentistes

Com es pot demanar la Identitat Digital Republicana?

Hi ha tres maneres diferents de tenir la Identitat Digital Republicana del Consell per la República. La primera, la més senzilla, és donar-se d’alta al Consell. D’aquesta manera, es proporcionarà un número d’identitat digital que permetrà de votar i participar com a ciutadà del registre republicà del Consell.

La segona opció, que dóna més avantatges, és sol·licitar un codi QR únic i intransferible associat a la Identitat Digital Republicana que apareixerà a l’aplicació mòbil del Consell per la República, que té versió per a Android i per a iPhone. Tramitar la Identitat Digital Republicana amb el codi QR té un cost de 6 euros.

Finalment, també es pot sol·licitar un carnet físic, que inclou el codi QR, que es podrà demanar a la web i a l’aplicació mòbil del Consell per la República. El carnet és fabricat amb bambú, material biodegradable, a diferència del plàstic. El carnet físic de la Identitat Digital Republicana té un cost de 12 euros.

Què és un codi QR? És segur?

Un codi QR és un codi visual que pot ser llegit amb dispositius electrònics com un telèfon mòbil i desxifrar la informació que hi desa. Permetrà, entre més coses, d’accedir directament a una adreça web o a una aplicació per a votar o registrar-se.

A més, permet d’identificar-se de manera ràpida i segura, atès que la informació associada al codi QR de la Identitat Digital Republicana és una clau criptogràfica. Per protegir-lo, el Consell per la República recomana de no compartir fotografies del codi.

La targeta d’Identitat Digital Republicana del Consell per la República caduca?

No, a diferència d’altres documents d’identitat, la targeta d’Identitat Digital Republicana no caduca, de manera que no caldrà renovar-la periòdicament.

Què s’ha de fer en cas de pèrdua o robatori?

En el supòsit de pèrdua o robatori de la targeta física de la Identitat Digital Republicana o del telèfon mòbil amb informació associada a les dades personals del Consell per la República, es podrà anul·lar la targeta a l’espai “Perfil ciutadà” que hi ha a la web i a l’aplicació mòbil del Consell.

En el cas de perdre el mòbil, només cal descarregar l’aplicació en un nou telèfon mòbil i activar-la amb la nostra Identitat Digital per deixar-la inhabilitada al mòbil robat o perdut i sense accés a la sessió oberta.

Disputar el poder: la proposta del Consell per la República per a guanyar la independència

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.