Barcelona Oberta i l’Associació Amics del Passeig de Gràcia també presenten al·legacions

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha presentat aquest dimarts les seves al·legacions al Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat), que ha rebutjat per la situació de “disconformitat urbanística” en què queda un percentatge molt elevat de la planta hotelera a causa de la disposició transitòria tercera.

En un comunicat, el Gremi ha indicat que aquesta disposició afecta gairebé tot el sector perquè implica la “impossibilitat real de renovar i/o actualitzar la planta hotelera actual”, i posa en perill la imatge de Barcelona i el desenvolupament econòmic.

Ha defensat que el Peuat hauria de centrar-se a eradicar els pisos turístics il·legals, que creixen de manera “descontrolada”, i fomenten l’economia submergida, el frau laboral i el fiscal, sense assegurar les garanties al consumidor, ha dit.

Des d’una altra entitat, Barcelona Oberta, creuen que el Peuat és massa “abstracte” i no considera les singularitats de les diverses zones de Barcelona, com els eixos comercials i turístics, per flexibilitzar l’atorgament de noves llicències per a nous establiments turístics en aquests espais, com el centre de la capital catalana, que concentra més del 50% de l’oferta d’allotjaments.

“No és estrany que la demanda per aconseguir allotjament en aquesta zona sigui creixent i no pugui ser absorbida per l’oferta actual”, han assegurat des de Barcelona Oberta, i han qualificat d’incomprensible que al centre de la ciutat el pla estableixi un règim decreixent natural dels allotjaments turístics, albergs de joventut i residències col·lectives d ‘allotjament temporal.

PISOS VS HOTELS DE 5 ESTRELLES

Per la seva banda, l’Associació Amics del Passeig de Gràcia de Barcelona, que integra comerços, restaurants, hotels i veïns d’aquesta via, ha lamentat que la nova regulació tracta d’igual manera els hotels de categoria superior i els apartaments turístics, malgrat que el seu impacte a la ciutat és diferent: “Amb la regulació actual no s’aconsegueix que vinguin menys turistes a Barcelona, sinó que els que visiten la ciutat tinguin un poder adquisitiu més baix”.

Així, ha sostingut que cal compensar el creixement “desmesurat” de pisos turístics respecte a hotels de quatre i cinc estrelles, que són els que generen més i millors llocs de treball i atreuen turisme de qualitat i de negocis, ha defensat.

Es preveu que el Peuat se sotmeti a aprovació per part del ple municipal durant els pròxims mesos; aquest dimarts finalitzava el seu període d’exposició pública.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb