Els hotelers d’Eivissa demanen de limitar l’entrada de creuers i alerten d’una saturació dels serveis

Es queixen que la situació dels taxis i les platges ha empitjorat i que la brutícia devalua la destinació turística

VilaWeb
Vista general del port d'Eivissa
VilaWeb – Agències
12.08.2022 - 13:04
Actualització: 12.08.2022 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Crit d’alerta de l’associació hotelera de la ciutat d’Eivissa per la gran quantitat de creuers que arriben al port durant la temporada alta. Adverteixen que cal estudiar alguna restricció a fi d’evitar que se saturin els serveis. Entre altres problemes, en conferència de premsa han assegurat que el servei dels taxis i l’estat de les platges han empitjorat, i consideren que hi ha una “brutícia generalitzada” que devalua la destinació. També han expressat que falten efectius policials, la qual cosa causa, segons que diuen, un augment de la inseguretat i la criminalitat.

L’associació diu que han demanat diferents reunions a l’ajuntament per abordar la problemàtica, però que de moment no han rebut cap resposta. La versió es contradiu amb la del consistori, que diu que sí que s’han reunit i que l’última trobada fou el 20 de maig. En un comunicat, l’ajuntament ha lamentat les queixes de l’associació i diu que la policia local està treballant per complir les ordenances municipals i de trànsit. “No s’entén que els hotelers critiquin la manca de disponibilitat per part de les institucions quan es manté un contacte estret solucionant els problemes que sorgeixen”, diuen. Afegeixen que la policia espanyola ha augmentat el nombre d’agents per l’estiu d’enguany.

L’ajuntament també fa èmfasi en la neteja: “Som la ciutat amb més densitat poblacional de les Illes i, juntament amb els turistes que arriben a l’estiu, suposa una pressió afegida, i més tenint en compte, com altres vegades s’ha dit, que la licitació de la concessió redactada pel PP era insuficient”. També ha tret pit sobre les queixes del taxi, dient que Eivissa és el municipi amb més llicències: “El que no tenim és una bona i actualitzada xarxa de transport públic, abocant els turistes i residents a dependre del vehicle privat i del taxi”. La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, diu que alguna l’associació ha difós informació falsa i incorrecte.

L’associació creu que la resposta de l’ajuntament és inadequada

Els hotelers consideren inadequada i “lluny de buscar solucions” la resposta de l’ajuntament. En un comunicat, han reiterat que no ha estat possible reunir-se amb el consistori després de fer-los arribar les queixes. Diuen que l’associació representa la major part dels empresaris i que, per tant, hi ha un alt grau de consens. Asseguren que el febrer van demanar una reunió amb l’alcalde, Rafa Ruiz, però que no en van rebre resposta.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes